maandag, december 21, 2020

Mosul - Matthew Michael Carnahan


 Mosul op IMDb (7,2)

Hufterigheid ontlokt even grove reacties. De SWAT-eenheid Ninive, die in de laatste dagen van IS probeerde om de stad Mosul van deze terreurbende te bevrijden, liet zich zelf ook niet onbetuigd. Standrecht gold voor elke ISser die ze tegenkwamen, ze onttrokken zich de laatste periode van de bevrijding ook aan het officiële bevel , dat een ietwat menselijker beleid voorstond.

We reizen een dagje mee met de eenheid, die onder leiding van generaal Jassem de laatste straten van de zwaargehavende stad veilig probeert te krijgen. Ze stuiten op een uitgedund politieteam, waarvan voor hen de vraag is of ze te vertrouwen zijn. Op elke hoek een vijand, elke verkoper en elke burger kan aan de verkeerde kant van hun strijd staan. Het is zenuwslopend, maar de schutters hebben al teveel verloren om zich nog tegen te laten houden: my way or the highway, zo luidt min of meer het motto. 

Het lukt ze langzaam door te dringen tot schootsafstand van het communicatiecentrum van Daesh (zoals IS in deze streek heette), maar het verzet is hevig. 

Eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik er niet helemaal in kwam, in deze film: natuurlijk moet het ongekend wreed geweest zijn, natuurlijk kwam de onmens in IS boven, het is een betreurenswaardig zwarte bladzij in de geschiedenis van de mensheid. Maar dat kon deze film mij onvoldoende vertellen. 

Met : Suhail Dabbach, Adam Bessa , Ishaq Elias
Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...