vrijdag, september 29, 2023

The Wonderful Story of Henry Sugar - Wes Anderson

The Wonderful Story of Henry Sugar op IMDb (7,5)
 The Wonderful Story of Henry Sugar op Moviemeter (3,44)

Had het nooit zo bekeken, maar ze lijken voor elkaar gemaakt: de fantasiewerelden van Roald Dahl en die van Wes Anderson. Op Netflix zijn plots enkele korte films verschenen van de knutselende filmmaker, die voor die korte films verhalen van de schrijver gebruikt. En het past wonderwel: zoals vaak met Anderson gaan de films eigenlijk nergens over maar vormen ze een etalage van de visuele verbeelding. En dat wil je zien, daar wil je bij zijn: een aantal van Anderson's usual suspect-acteurs draaft ook nu weer op. 

Henry Sugar heeft het zichzelf aangeleerd. Door het boek te lezen dat een dokter schreef over diens wonderlijke ontmoeting met Imrad Khan- de man die dingen kon zien zonder te kunnen kijken- ging Sugar op onderzoek uit of hem dat ook zou kunnen lukken. Langdurige training, een meditatieve periode van inspanning welhaast, schenkt hem dezelfde gave. En dat komt mooi uit want Sugar gaat het niet zoals Khan inzetten als exotische circusact, nee, Sugar gaat het casino in: hij bouwt aan een bestaan als welgesteld man doordat hij kan doorzien welke kaart er aan komt. Niemand snapt hoe hij het doet, maar ja, zij kennen Imrad Khan dan ook niet.

Met : Ralph Fiennes, Benedict Cumberbatch, Dev Patel, Ben Kingsley



Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...