zondag, september 17, 2023

Ùn Beau Matin (aka One Fine Morning) - Mia Hansen-Love

Un beau matin op IMDb (7,0)
 Un beau matin op Moviemeter (3,24)

Perfect gecast is Lea Seydoux in deze film. Haar beurtelings twijfelende en dromerige blik komt uitstekend van pas in de rol van Sandra Kienzler, de alleenstaande moeder die gebukt gaat onder behoorlijk wat zorgen maar er steeds in slaagt een tamelijk onafhankelijke indruk te maken. 

Sandra woont met haar slimme dochter Leila in Parijs, waar ze volcontinue schakelt tussen werk en de zorg voor haar dochter. Als daar dan ook nog de (gedeelde) zorg voor haar aftakelende vader bij komt, lijkt het emmertje vol. Maar Sandra gaat niets uit de weg, samen met haar zus en haar moeder zoekt ze het ideale verzorgingshuis voor haar vader, een oud filosofie-docent die nu een aan dementie verwant ziekteproces ondergaat. 

Trubbels alom dus, en daar komt er nog een bovenop: na haar scheiding is Sandra hartelijk blijven omgaan met Clement, een vriend van haar ex. Die vriendschap komt langzamerhand tot een climax: plots staat het verwaarloosde lichaam van Sandra in vuur en vlam voor de astrochemicus, die blijkbaar enige aanmoediging nodig had om deze stap te zetten. Logisch, want hij is nog steeds getrouwd en vader van een zoon. 

Sandra blijft fier overeind in dit zorgelijke geheel: tussen het knipperlichten van haar relatie door verhuist ze haar vader net zo lang tot hij een tehuis vindt waar hij meer op zijn gemak is. Sandra draagt veel, stopt haar verdriet niet weg maar recht keer op keer haar rug omdat ze weet dat ze alleen daardoor verder kan komen. 

Met : Lea Seydoux, Pascal Greggory, Melvil Poupaud, Fejria Deliba

FIN - song : Bill Fay - Love will remain

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...