dinsdag, september 19, 2023

Irgendwann werden wir uns alles erzählen (aka One day we'll tell eachother everything) - Emily Atif

Irgendwann werden wir uns alles erzählen op IMDb (5,9)
 Irgendwann werden wir uns alles erzählen op Moviemeter (3,50)

Heftige film. Goed, sexy, maar vooral heftig. Ruwe omgangsvormen, furieus en vernietigend gedrag, het knettert. En dat alles in een omgeving die tijdloze rust en ruimte ademt.

Oost-Duitsland, net na de val van de muur. De mensen zijn nog verbaasd over het ruime aanbod in de winkelschappen, over de mogelijkheid om zomaar zonder plichtplegingen de voormalige grens over te steken. Maria, een 18 jaren jonge schoonheid, woont niet meer thuis bij haar moeder omdat die werkloos is geraakt na de Wende en geen alimentatie van haar ex-man ontvangt.

Daarom is Maria ingetrokken bij de familie van haar vriendje Johannes, een goeiige maar niet heel spannende boerenzoon. De familie ontvangt haar met veel liefde, maar Maria leeft enigszins ongeïnspireerd: ze spijbelt van school en kan zich maar met moeite tot klusjes op de boerderij zetten. Veel liever verstopt ze zich in boeken, ze leest dagenlang op zolder en aan de rivieroever.
Plots maakt ze kennis met de veelbesproken buurman van de boerenfamilie: deze Henner is een man alleen die de boerderij van zijn moeder heeft overgenomen. Verhalen over drankgebruik en bezoek van vrouwen doen de ronde, zijn boerderij oogt verwaarloosd. 

Vanaf dat moment zindert de onrust in Maria's hoofd, haar hart en haar vrouwelijke verlangens. Deze man, die aan alle kanten foutheid uitstraalt, snapt wat Maria ziet in literatuur. Hij laat haar gedichten lezen, de opwinding stijgt haar naar het hoofd. BAM, seks! Ze weet zelf dat het niet goed is wat deze ruwe man met haar uitspookt, maar het verschil met haar vlakke vriendje is te groot: Henner is spannend, Henner roept emoties op. Maar ja, Henner is 40 en zij 18.

Met : Marlene Burow, Felix Kramer, Cedric Eich, Jördis Triebel, Silke Bodenbender, Florian Panzner

FIN - song : Patti Smith & First Aid Kit - Dancing Barefoot

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...