zaterdag, september 02, 2023

Marionette (aka Repression) - Elbert van Strien

Marionette op IMDb (5,9)
 Marionette op Moviemeter (2,85)

Iets te veel hooi op de vork, de regisseur wil een beetje te veel. Thriller-elementen, mysterie-elementen en psychologie/psychiatrie verdringen elkaar om hier elk hun aandacht te krijgen. Resultaat is een net niet geslaagde film, waarbij realiteit soms ver te zoeken is. 

Dr, Marianne Winter, een jonge psychiater, verhuist van de VS naar Schotland waar ze in een klein kustplaatsje de praktijk overneemt van een doorgedraaide vakgenoot. Deze zit - na een poging tot zelfverbranding- in een inrichting, ze gaat hem nog nodig hebben. 

Via flashbacks leren we dat Marianne zo ver weg van huis gaat omdat ze een gruwelijk ongeluk probeert te verwerken waarbij haar partner omkwam. In haar nieuwe praktijk spreekt ze vooral met getraumatiseerde kinderen, waarbij één haar speciale aandacht vraagt: de jonge Manny zit aan haar behandeltafel steeds manisch te tekenen. Dat is niet direct het probleem, het is meer wát hij tekent: louter ongelukken en rampzalige situaties. Vakmatig probeert Marianne te ontdekken wat hij op papier zet, zijn antwoord is schokkend: 
- What are you drawing, Emmanuel?
- I am drawing the most scary  thing on earth.
- And what is that, Emmanuel?
- "The future". 
Emmanuel tekent situaties die later daadwerkelijk blijken te gebeuren. En steeds vallen daarbij slachtoffers. Marianne verdiept zich in zijn tekeningen en komt tot schokkende ontdekkingen, ook over haar eigen verleden én heden.

Met : Thekla Reuten, Elijah Wolf, Peter Mullan , Bill Paterson



Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...