vrijdag, september 01, 2023

The World Is Not Enough - Michael Apted

The World Is Not Enough op IMDb (6,4)
 The World Is Not Enough op Moviemeter (3,05)

Het kan niet altijd arthouse zijn, dus kwam deze film middenin de werkweek goed van pas. Ontspannen op de bank, niet al te hoge verwachtingen en weinig verrassingen, maar gewoon even met weinig focus wat spektakel ondergaan. 

Zoals altijd schiet Bond te hulp als de wereldvrede bedreigd wordt. Het begint allemaal wat nobeler: hij schiet een bankier in nood te hulp door een enorme som geld veilig te stellen die hem door criminelen afhankelijk was gemaakt. De bankier in kwestie is een oude studievriend van Bond's baas M, die haar maatje ook al te hulp kwam toen zijn dochter enkele jaren geleden gekidnapt werd. Bij het uitleveren van het geld komt de bankier om, Bond moet duidelijk dieper in het verhaal duiken.

Hij komt erachter dat het bedrag dat hij voor de bankier ophaalde exact overeenkomt met het destijds betaalde losgeld voor diens dochter. Bond maakt kennis met Elektra King, de dame in kwestie, die nu een belangrijk olie-imperium runt. Al spoedig doorziet hij dat zij een dubbelspel speelt: het geveinsde verdriet om het verlies van haar vader wordt doorzichtig als blijkt dat zij contacten onderhoudt met haar toenmalige ontvoerder, de crimineel Renard. Deze blijkt uit op wereldheerschappij door met een nucleaire explosie heel Istanbul van de kaart te willen vegen om vervolgens uit de chaos de oliebelangen van Elektra de afhankelijkheid van het westen uit te laten buiten. Bent u er nog?

Met : Pierce Brosnan, Sophie Marceau, Robert Carlyle, Judi Dench, Denise Richards, Robbie Coltrane



Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...