vrijdag, september 22, 2023

Louder! So i can hear you - Laura Bokhoven

Louder! So i can hear you op IMDb
 Louder! So i can hear you op Moviemeter (2,00)

Eens per jaar zendt de NPO een "Nacht van de korte film" uit. Voor mij aanleiding om de {REC} knop lang vast te houden. Naarmate de tijd verstrijkt, pak ik er dan steeds eentje op voordat ie "over datum" raakt en van de schijf verdwijnt. Er zitten goede tussen, er zitten nietszeggende tussen. Altijd fijn om te wroeten in talenten en bedoelingen van jonge of onervaren regisseurs. 

Regisseur Laura verloor vijf jaar geleden haar vader aan een ziekte. In deze documentaire gaat ze op zoek naar het vrijgevochten leven dat haar vader leidde voordat hij haar papa werd. Hij reisde op zijn brommertje naar Parijs, hij leefde korte tijd in Barcelona, hij schreef op beide plekken dromerige en vaak sombere gedichten.

Aan de hand van foto's en gedichten van haar vader ontleedt Laura de zoektocht van (en náár) haar vader. Ze vindt het pleintje in Parijs waar hij jolig in een lantaarnpaal klom, ze vindt de steegjes in Barcelona waar hij "tussen de puta's " woonde, ze trekt naar de kust waar hij een gedicht voor haar toekomst schreef. 

Indringend halfuurtje dit.

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...