vrijdag, september 29, 2023

Lady Chatterley's lover - Laure de Clermont Tonnere

Lady Chatterley's Lover op IMDb (6,6)
 Lady Chatterley's lover op Moviemeter (3,11)

Niet de eerste verfilming die ik zag van het beroemde boek van D.H. Lawrence, wel de eerste keer dat ik er hier een recensie over schrijf. Al een keer of zes is het verfilmd, het blijft een boeiend verhaal over romantiek, klassenstrijd en seks. 

Constance lijkt het lot uit de loterij te hebben getroffen: ze huwt de jonge edelman Lord Clifford Chatterley en komt op een prachtig landgoed en dito kasteel terecht. Het noodlot slaat toe als haar man onder de wapenen wordt geroepen en gewond terug komt. Zij zorgt voor haar deels verlamde man maar weet dat hij haar nooit meer in de liefde zal gerieven. 

Clifford doet haar een voorstel: om hun welstand en maatschappelijke positie te bestendigen, moet er een nakomeling worden geproduceerd. Hij weet dat hij dat zelf niet meer kan maar geeft Constance toestemming om hiervoor een geschikte partner te zoeken. 

Waar Clifford denkt dat zijn vrouw in de hogere kringen op zoek gaat naar een gelijkwaardige bedkandidaat overkomt haar zo ongeveer het tegenovergestelde: ze valt als een blok voor de stoere, zwoele maar vooral ook heel aandachtige werkman Oliver Mellors, die op hun landgoed woont en als jachtopziener voor haar man werkt. De seks is hemels en veelvuldig, daar in hun eigen geheime hutje. Met elk bezoekje wrikt Constance zich steeds verder in een onzekere toekomst: ze wil met deze viriele man verder maar beseft te weinig wat ze daarmee allemaal op het spel zet, daar op het puriteinse Britse platteland. 

Met : Emma Corrin, Jack o'Connell, Matthew Duckett, Joelly Richardson

FIN - song : Isabella Summers- Wragby

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...