zondag, augustus 06, 2023

Extraction - Sam Hargrave


Extraction op IMDb (6,8)
 Extraction op Moviemeter (3,25)

Het vlees was zwak gisteravond. We kozen voor een "slechte-film-avond", wat in ons geval betekende dat we een beetje buiten de ons gebruikelijke genres traden. Eerst een matige comedy en daarna deel 1 en 2 van een boordevolle actiefilm. Geslapen als een roosje, al moest ik mijn best doen om daar niet al tijdens deel 2 mee te beginnen. 

Tyler Rake wordt op zijn retraite gestoord door Nik, zijn oude opdrachtgeefster. Hij heeft zich schuldbewust in de Australische wildernis teruggetrokken nadat zijn zoontje overleed terwijl hij in Afghanistan aan het vechten was. Het kostte hem niet alleen zijn zoontje, ook zijn huwelijk en zijn soldatencarrière. Vanaf dat moment stapte de getrainde vechtmachine in een huurlingenleger dat zich richt op lastige bevrijdingsoperaties.

Nik heeft er weer zo een, waarschijnlijk zijn lastigste tot nu toe: het zoontje van een gevangen zittende Indiase crimineel is ontvoerd door zijn grootste concurrent uit Bangladesh. Het is aan Tyler om diep de sloppenwijken van Dhaka in te gaan om het jongetje niet alleen bevrijd te krijgen, maar daarna ook nog eens weg te smokkelen uit een totaal afgegrendelde stad. Dat gaat niet zonder veel slagen, veel stoten en heel veel schoten.

Met : Chris Hemsworth , Rudhraks Jaiswal , Randeep Hooda, Golshifteh Farahani

FIN - song : Henry Jackman/Alex Belcher - Extraction

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...