donderdag, augustus 03, 2023

The Witch (aka A New England Folk-tale) _ Robert Eggers

The Witch op IMDb (7,0)
 The VVitch op Moviemeter (3,14)

Occultisme-onzin, het komt bij Bertje meestal niet goed aan. Zo ook deze film. Het is dat Anya Taylor-Joy een van haar vroege rollen nog geloofwaardig neerzet, anders had ik m wellicht niet uitgekeken. Maar goed, u kunt daar allemaal anders over denken. Als u van hekserij en offers en dergelijke bent: ga kijken. 

Vroeg 17e eeuw, Engelse platteland. Het gezin van de godsvruchtige William wordt buiten de poorten van de stad gezet omdat hun bijbelse leefwijze niet strookt met de liederlijke dagelijkse gang van zaken aldaar.

Ze strijken neer op het platteland, aan de rand van een duister bos. Stukje bij beetje weet William een nerinkje op te zetten met wat diertjes en een beetje landbouw. Alles lijkt alsnog goed uit te pakken totdat hun baby plotseling verdwijnt. Deze was even aan de aandacht van oudste dochter Thomasin (Taylor-Joy) ontsnapt en is onvindbaar. Meegenomen door de heks uit het bos, weten wij, maar de ouders houden Thomasin verantwoordelijk : zij heeft niet goed opgelet waardoor de baby door een wolf zou zijn meegenomen. 

Moeder is ontroostbaar en dat wordt alleen maar erger als er ook spullen uit hun huisraad beginnen te verdwijnen en vervolgens ook de oudste zoon door de duivel bezeten lijkt. Dit laatste gebeurt nadat hij met Thomasin het bos in is gegaan om op zoek te gaan naar eten. Terwijl Thomasin hartstochtelijk haar onschuld blijft bepleiten, laden de verdenkingen tegen haar zich steeds hoger op. 

Met : Anya Taylor-Joy, Ralph Ineson, Kate Dickie

FIN - song : Mark Korven - Isle of Wight (traditional)

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...