zondag, augustus 13, 2023

Aala Kaf Ifrit (aka La belle et la meute/Beauty and the Dogs) - Kaouther Ben Hania

Beauty and the Dogs op IMDb (7,1)
 Beauty and the dogs op Moviemeter (3,29)

Vervelend is niet het goede woord voor deze film - die ik onlangs van de Belg opnam-  maar naargeestig is het zeker wel. Op waarheid gebaseerd, dat maakt het allemaal nog schrijnender. 

Mariam is een knappe studente die een fondsenwerfavond heeft georganiseerd. Ze ontmoet daar de intrigerende Youssef, met wie ze op een gegeven moment naar buiten glipt. Waar de kijker nu wacht op idylle en romantiek, schakelt de regisseur in één keer snoeihard over naar gruwelijke realiteit: Mariam rent door de nacht, ver weg van haar belager. Heel kort verdenken wij Youssef daarvan maar al snel blijkt dat hij haar slechts probeert te helpen.

Mariam is bij haar wandeling op het strand met Youssef overmeesterd door een groepje politieagenten, die haar de auto in sleuren en Youssef in de boeien gooien. In de auto halen ze de gruwelijkste dingen met haar uit, waarna Mariam ontredderd op de vlucht slaat. Youssef weet haar te overtuigen dat ze hiervan aangifte moet doen en probeert met haar eerst een doktersattest te verkrijgen in de kliniek. Als ze dacht dat dit al lastig was, wordt Mariam nog harder op de vreselijke feiten gewezen als ze het politiebureau betreedt. Die doen er alles aan om Mariam en Youssef de criminelen te laten zijn en hun misbruikende collega's vrij te pleiten. Het is naar, het is om moedeloos van te worden.

Met : Mariam al Ferjani, Ghanem Zrelli, Noomen Hamda

FIN - song : Amine Bouhafa - Beauty and the dogs (Main Title)

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...