woensdag, augustus 16, 2023

Heart of Stone - Tom Harper

Heart of stone op IMDb (5,7)
 Heart of Stone op Moviemeter (2,89)

Uit de reeks " super-geheim-agenten"  presenteren wij u Rachel Stone. In de beste tradities van James Bond en Ethan Hunt doet deze dame haar energieke werk bij een spionagedienst. Waarbij Rachel nog weer een stapje verder gaat: ze gaat undercover bij een andere intelligence-service. Waarom leren we al snel.

We stappen de film binnen als ze meewerkt aan een operatie voor de Britse Mi6 - dienst. Ze is een rookie, dat laten de anderen haar duidelijk merken. Zij zijn bezig een val te zetten voor een goklustige crimineel, die in een nepcasino in de Italiaanse Alpen zal worden ingerekend. Rachel moet vooral goed opletten, vooral niet het busje uitstappen als haar collega's haar werk doen. Dat gebeurt natuurlijk niet. En al snel weten we waarom: zij zit hier met een heel andere opdracht en moet uiteindelijk haar MI-6 collega's redden die er niet helemaal uit komen met de crimineel. 

Rachel blijkt te werken voor een organisatie die "The Heart"  heet en die beschikt over een supercomputer die door het hacken van alle mogelijke netwerken op aarde toegang heeft tot alle actuele informatie die nodig is om de wereld te redden. Ja, redden is het doel, niet het veroveren van wereldmacht. Maar u snapt, er gaat wel eens wat mis.

Binnen het MI6-team blijkt nóg een dubbelspion te zitten, Parker geheten. Hij is iemand die juist wel uit is op world destruction. Hij blaast het Mi6-team op en gaat op jacht naar de kern van het Heart-computernetwerk. Daarvoor heeft hij een Indiase computernerd-dame ingezet, die ook gedreven blijkt door wraak maar niet zo moordlustig is als hij. U snapt: Rachel Stone moet redding brengen, juist op het moment dat Parker de knoppen in handen heeft om de wereld op te blazen.

Met ; Gal Gadot, Jamie Dornan, Alia Bhatt, Sophie Okoneda, Matthias Schweighöfer

FIN - song : Nina Lee - Go Baby Go

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...