zaterdag, augustus 26, 2023

Ordinary Love- Lisa Barros D'Sa/Glenn Leyburn

Ordinary Love op IMDb (6,6)
 Ordinary Love op Moviemeter (3,09)

Uitstekende film. Kleine film, groot verhaal met majestueus acteerwerk van vooral Lesley Manville. Haar mimiek knalt van het scherm wanneer ze van ingetogen momenten schakelt naar knetterende argumenten. Hoewel het in dit verband vreemd klinkt: prachtig!

Joan en Tom, echtpaar op leeftijd en blijkbaar al lang samen. Beetje vitten op de bank dat de een te lui is en dat het nemen van een biertje de zojuist met Fitbit ingezette wandeling weer teniet doet. U kent ze wel, die stellen die je meerdere dagen van de week voorbij ziet wandelen om hun portie calorieverbranding de eigen fitheid op niveau te houden. Ze dragen een zware last: zo blijkt, hun enige dochter blijkt te zijn overleden, hetgeen hun band sterker heeft gemaakt, hoe verschillend ze als type soms ook zijn. 

Tom neemt nog een biertje, Joan gaat alvast douchen. Niets aan de hand, lijkt het, totdat Joan daarbij een knobbel in haar borst ontdekt. Ze roept Tom die haar probeert gerust te stellen maar ze maakt toch maar direct een afspraak in het ziekenhuis. Onderzoeken volgen, de uitslagen worden zwarter en zwarter. Het is kwaadaardig, er moet worden ingegrepen. Operaties volgen, borstafzetting is noodzakelijk en de chemotherapie is loodzwaar. 

Tom doet wat hij kan om Joan te steunen, maar hij kan niet de pijn en de angst wegnemen die beurtelings om voorrang strijden. Joan voelt zich alleen, Tom voelt zich onbegrepen en toch spat de liefde voor elkaar aan alle kanten van het doek. Sorry dat ik het zeg: schitterend!

Met : Lesley Manville, Liam Neeson

FIN - song : David Holmes/Brian Irvine/Jade Vincent - Isn't it so

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...