zaterdag, augustus 05, 2023

Rimini - Ulrich Seidl

Rimini op IMDb (6,9)
 Rimini op Moviemeter (3,27)

Ulrich Seidl flikt het opnieuw. Wederom maakt hij een film waar je als kijker met gevoelens van walging en afkeer naar zit te kijken, maar die je wel blijft boeien. De totale teloorgang van de mensheid, decadente en lege mensenlevens smakeloos verbeeld. Seidl is er niet op uit om de kijker te plezieren: als je de keuze maakt om een van zijn films te bekijken, maak je een keuze voor mensen die leven aan de randen van de samenleving (en er in veel gevallen ook min of meer overheen zijn gevallen). 

Direct nadat hij - samen met zijn broer en zijn oude vader- zijn moeder in Zuid-Oostenrijk heeft begraven, trekt Richie weer naar zijn woon-/werkplaats Rimini. Deze Italiaanse stad is een badplaats in verval, de glorie is er al lang vanaf maar Richie verdient er toch maar mooi zijn geld. Als schlagerzanger Richie Bravo treedt hij op voor bejaarde krulspelden-vrouwen, die zijn hits uit lang vervlogen tijden dapper meezingen. Van de zangschnabbels kan Richie niet rondkomen, vandaar dat hij bijklust als gigolo voor de oudere behoeftige dames (zie hier een link naar Seidl's eerdere succesfilm "Paradies: Liebe"). 

Het is een marginaal bestaan, het is vergane glorie maar Richie redt het er mee. Totdat op een dag plots een jonge vrouw voor zijn neus staat. Helaas voor hem is zij geen nieuwe fan, maar blijkt het zijn dochter te zijn die verhaal komt halen. Ze wil dat Richie verantwoording aflegt voor de afwezige jaren, dat hij nu ook maar een keer financieel afkomt en alsnog een vergoeding gaat betalen. Zij denkt dat zijn "showbizz"bestaan daar voldoende funding voor moet hebben geleverd, wij weten dat Richie een krabbelaar is. Hij kan uiteraard niet aan haar financiële eisen voldoen. Tenzij..tenzij hij een nog verkeerder pad op gaat dan hij al liep.

Met: Michael Thomas, Tessa Götlicher, Hans-Michael Reberg, Georg Friedrich

FIN - song : Richie Bravo - Ende der Nacht

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...