dinsdag, augustus 08, 2023

Achter de wolken (aka Behind the clouds) - Cecilia Verheyden

Achter de wolken op IMDb (6,4)
 Achter de wolken op Moviemeter (3,01)

Zachtaardige film over de verlies- en winstrekening van liefde van later. Het fijne eraan is dat het niet om de pijnen en de twijfels heen draait en dat het knellende familiebanden ook goed weergeeft.

Op de begrafenis van haar man ziet de oude Emma plots Gerard, een oude jeugdliefde, opduiken. Vijftig jaar geleden hadden de twee iets met elkaar, maar Emma koos voor zijn beste vriend. Door die keuze werd hun onderlinge vriendschap danig verstoord waarna Gerard uiteindelijk er voor koos de twee de twee te laten. 

Emma raakt verward: ze moet rouwen, ze moet verlies voelen maar ze bespeurt ook een andere, steeds aangenamer wordende sensatie. Gerard geeft haar de aandacht die ze van haar continu werkende man zelden ontving. Natuurlijk, de twee waren met elkaar vergroeid in al die jaren, maar het spetterende, het vurige was er wel vanaf. Gerard brengt dat weer een beetje bij haar terug.

Maar natuurlijk is daar de keerzijde: ouderdom komt met gebreken, dat zullen ze van elkaar moeten accepteren. Daarnaast is er de logische weerstand bij Emma' s dochter, die er zelf overigens ook een wankel liefdesleven op na houdt. Steun krijgt oma Emma van haar enthousiaste kleindochter, die het heerlijk vindt dat oma op haar leeftijd plots weer naar dingen kan uitkijken. Ze helpt Emma letterlijk op weg naar een mogelijk nieuw leven.

Met : Chris Lomme, Jo de Meyere, Katelijne Verbeke, Charlotte de Bruyne

FIN - song : Steve Willaert - Nieuw begin

Geen opmerkingen:

Mother's instinct - Benoit Delhomme

Mother's instinct op IMDb (6,5)   Mother's instinct op Moviemeter (nog geen ratings) Eerder deze maand zag ik de trailer van deze fi...