vrijdag, augustus 25, 2023

Die Another Day - Lee Tamahori

Die Another Day op IMDb (6,1)
 Die Another Day op Moviemeter (2,88)

De abonnee-filmzender Film1 zond vorige maand een hele reeks James Bond-films uit, heb er maar weer eens een paar opgenomen voor de review. Veel van die films stammen van voor de periode van het beschrijven ervan door uw recensent, dus ik ga kijken of ik die omissie een beetje kan wegwerken.

In deze film uit 2002 verschijnt James Bond ten tonele in het ook toen al hermetisch afgesloten Noord-Korea om daar de zoon van de grote leider onschadelijk te maken. Deze is namelijk spil in een uitgebreid wapenhandel-netwerk. Bond slaagt erin de engerd van de klif te werken maar wordt na deze actie alsnog gearresteerd door de KoreaCops, net voordat hij de gevaarlijke agent Zao onschadelijk kan maken. Een lang verblijf in de cel begint.

Die gevangenschap compromitteert Bond, de Britse regering kan niets anders doen dan hem ruilen voor de gevangen genomen Zao. Een hoge prijs, want men levert niet zomaar een terrorist uit. Om deze reden is Bond niet meer geloofwaardig als 00-agent, ontslag volgt. Uiteraard zint hij op wraak, de zoektocht naar Zao begint. Daarbij belandt hij via Cuba, waar hij de wonderschone NSA-agente Jinx ontmoet die op dezelfde man blijkt te jagen. Ze belandden uiteindelijk via London in IJsland waar Zao in dienst getreden blijkt te zijn van de opportunistische bendeleider/zakenman Gustav Graves, die ons vervolgens wel akelig bekend voorkomt. Graves is natuurlijk op zoek naar wereldheerschappij, door middel van een spiegelende ruimtetelescoop die de aarde moet verschroeien, hoopt hij dat te bereiken. Er volgen verhitte gevechten, er volgen ijskoude gevechten. Zal het Bond lukken?

Met: Pierce Brosnan, Halle Berry, Judi Dench, Rosamund Pike, Toby Stephens, Rick Yune , John Cleese, Michael Madsen

FIN - song : Royal Philharmoic Orchestra- Die another day

Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...