maandag, augustus 21, 2023

Het geheugenspel - Lien Willaert/Jan Verheijen

Het geheugenspel op IMDb (6,3)
 Het geheugenspel op Moviemeter (3,01)

Matige thriller, moet ik zeggen. Acteerwerk niet al te best en ook het plot biedt iets te weinig verrassingen om het puntje van de stoel te bereiken in deze Belgisch/Nederlandse samenwerking. Het is het allemaal net niet.

Architecte Eva Ruttenberg staat op het punt om te beginnen met een grote verbouwing op het landgoed van haar schoonvader, een succesvolle doch omstreden schrijver. De werkzaamheden moeten worden uitgesteld omdat bij de eerste de beste schep die de grond in gaat menselijke resten worden aangetroffen.

Het kan niet anders of dat moeten de botten van Nathalie, de dochter van de schrijver, zijn. Die verdween 25 jaar geleden na een roerige periode. Dat blijkt zo te zijn, bovendien wijst onderzoek ook nog eens uit dat ze zwanger was op het moment van verdwijning. Eva wil de onderste steen boven en wil graag weten wat haar rol is geweest destijds. Ze gaat daarvoor in een soort regressietherapie waarbij de therapeut haar helpt haar herinnengen aan die avond, aan dat moment boven water te krijgen. Inderdaad komt ze een stuk verder, maar nu moet nog blijken of haar nieuwe waarheid ook inderdaad de waarheid is.

Met : Anna Drijver, Gert Winckelmans, Vic de Wachter,. Louis Talpe, Daan Creyghton, Maarten Heijmans

FIN - song : Merlijn Snitker - Het geheugenspel

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...