zondag, maart 08, 2020

Steekspel (aka Tricked) - Paul Verhoeven

Steekspel op IMDb (6,1)
OerHollandse overspelfilm met een zeer herkenbare Paul Verhoeven-hand.

Remco wordt 50, maar de sfeer zit er niet echt goed in thuis. Zijn vrouw is zijn leugentjes wel een beetje zat. Ondanks al zijn affaires en uitvluchten blijft ze bij hem, al trekt ze wel haar grens. Dochterlief is verveeld en hard op weg zich een alcoholverslaving aan te wennen, zoonlief is een nerd die met zijn fotocamera vrouwen beloert. Een van die dames is Merel, de fraaigebouwde vriendin van zijn zus.
Uiteraard was de schoonheid van Merel vader Remco ook al opgevallen en er blijkt dan ook al heel wat te spelen tussen die twee. Tussendoor moet vader ook nog eens afrekenen met een lastige affaire die hij op kantoor heeft gehad, het lijkt erop alsof twee van zijn medewerkers erop uit zijn om hem met belastende informatie om de oren te slaan.
We bevinden ons in een spinnenweb waar vader aan alle kanten in de knel zit en waarin de kinderen de lokaas-vliegjes uitzetten.

Met: Gaite Jansen, Peter Blok, Robert de Hoog, Ricky Koole, Sally Harmsen

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...