zaterdag, maart 28, 2020

Beanpole (aka Dylda)- Kantemir Balagov

Beanpole op IMDb (7,2)
Deze was ik zeker afgelopen week in de zaal gaan checken, als de boel niet op slot zou zitten.
Dus nu de mogelijkheid maar te baat genomen deze digitaal tot me te nemen, via enige omweg bij Picl toch gelukt.
Dit is een arthouser hoor, een volbloed. Gitzwart, loodzwaar en met slechts een spaarzaam sprankje hoop. Voor de doorzetter dus.

Iya is getraumatiseerd uit de oorlog gekomen. Catatonische aanvallen , haar omgeving begint er bijna aan te wennen. De boomlange vrouw (de bonenstaak uit de titel) probeert zo goed en zo kwaad als het kan haar werk in het ziekenhuis te doen, werk dat ze ook nog eens combineert met de zorg voor een klein 3-jarig jongetje. Al snel blijkt dat ze die zorg niet aan kan, het gaat ernstig mis. Nog een trauma erbij, denken we, totdat we leren dat het niet haar zoontje bleek te zijn maar dat van haar collega en vriendin uit het leger. Deze Masha laat al snel haar verdriet varen wanneer ze een oplossing ziet: ze draagt de mensenschuwe Iya op haar fout goed te maken door draagmoeder voor haar te worden. Zodat zij al haar moederzorgen kan blijven toepassen. De twee vriendinnen vragen de uiterste consequenties van vriendschap van elkaar in een gruwelijk spel van aantrekken en afstoten.

Met : Viktoria Miroschinenko , Vasilisa Perelygina , Andrey Bykov,Igor Shirokov

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...