vrijdag, maart 27, 2020

The Door - Istvan Szabo

The Door op IMDb (6,5)
Isvan Szabo, de man die ons ooit het onweerstaanbare "Mephisto" bracht. Helen Mirren, steractrice uit oa  "The Cook, the Thief, His Wife and her lover" . Martina Gedeck, die aandacht trok in  "Die wand" en "Das leben der anderen". Affiche genoeg om deze film te gaan kijken.

Veelbelovende voorbereiding dus, maar de uitvoering bleek maar zozo. Dat komt vooral door de amateuristische en houterige uitvoering. Aan het verhaal mankeert niets, maar er zat te weinig natuurlijke flow in de film om heel geloofwaardig dan wel heel boeiend te zijn. Jammer.


Hongarije, begin jaren 60. Welstandig stel zoekt huishoudster. Zij vinden er een in de merkwaardige vrouw die aan de overkant een teruggetrokken leven leidt. Angstvallig houdt zij voor anderen verborgen wat er zich achter haar voordeur afspeelt. Eenmaal daarbuiten blijkt ze een kordate vrouw met eigenzinnige visie. Ze corrigeert het elitaire stel waar zij vindt dat het nodig is, ze trekt zich daarbij niets aan van de baas-knecht-verhouding. De man des huizes houdt afstand, maar de vrouw- een langzaam succesvol wordende schrijfster- raakt geïntrigeerd door die malle dame die haar leven bestiert. Ze ontdekt langzaam de oorlogsachtergronden - en andere geheimen- van haar buurvrouw en schakelt een tandje bij, van afstandelijk naar welhaast obsessieve interesse. De boel komt op spanning te staan.

Met : Helen Mirren, Martina Gedeck , Karoly Eperjes

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...