dinsdag, maart 31, 2020

My Old Lady- Israel Horovitz

My old lady op IMDb (6,4)
Feelgood uit 2014. Met Maggie Smith : altijd goed. Met Kristin Scott Thomas: extraatje. Met Kevin Kline: kan alle kanten op.

Kline speelt Mathias, een mislukte vijftiger die in Parijs arriveert. Hij heeft van zijn overleden vader een luxe appartement geërfd dat hij nu te gelde wil komen maken. Er zit één probleem aan de deal vast: de verhuur is "en viager" , wat wil zeggen dat de verkoop gesloten is met de afspraak dat de huidige bewoner er tot zijn dood in mag blijven wonen (en zelfs een maandelijkse toelage krijgt uitgekeerd).
De dame in kwestie, Mathilde Girard, is al 90 maar nog kwiek van lijf en leden. Mathias zal dus op de handrem moeten: of genoegen nemen met een mindere doorverkoopprijs omdat de huurster nog leeft, of wachten tot de dame gaat hemelen. Bijkomend probleem is dat haar dochter er ook nog bij inwoont: een pinnige lerares Engels die als een leeuwin voor de rechten van haar moeder vecht.
Mathias heeft klappen gehad in zijn leven. Zoveel tegenslag dat hij dit ook wel kan hebben, sterker nog: hij gaat met zwier de strijd aan. Hij bouwt het contact met de dames steeds verder op en u snapt dan natuurlijk allang dat het niet alleen maar haat en nijd is.

Met : Maggie Smith, Kevin Kline, Kristin Scott Thomas

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...