zondag, maart 08, 2020

Agafia - Jean Pierre Mocky

Agafia op IMDb (5,2)
Short movies, eigenlijk bekijk ik ze veel te weinig. Want film gaat naast de visuele traktatie ook over het vertellen van een verhaal. Als je dat in pakweg twintig minuten kunt, dan heb je kans dat van een korte film net zo veel te maken valt als van een 120minuten-blockbuster.

Deze Agafia is een verfilming van een verhaal van de Russische schrijver Anton Tsjechov. We reizen een dikke eeuw terug naar een klein boerendorpje aan de spoorlijn. Agafia is de vrouw van de lokale stationschef , die dag in dag uit met zijn treintje op pad is. Ze voelt zich verwaarloosd en het valt haar dan ook op dat er vrouwen bij de wasplaats staan die duidelijk meer plezier in het leven uitstralen. Ze zal uitzoeken hoe dat zit.
Wanneer ze op een dag een van haar buurvrouwen volgt als die het bos in loopt met een mand vol proviand ontdekt ze waar de vrolijkheid vandaan komt. In het bos wonen twee kluizenaars, van het landlopende soort. Een van de twee mannen is Savka, die gezegend is met een onvermoeibare "sexdrive". In ruil voor eten en drinken bezorgt hij de vrouwen een plezier waar ze de dag weer op voort kunnen. U snapt: de volgende dag gaat Agafia zelf ook met een mandje het bos in. Maar o wee: ze wordt dermate tevreden gesteld dat ze al snel de tijd vergeet en niet op tijd terug is om haar van werk teruggekeerde man aan tafel te krijgen. Haar man zet een zoektocht op en trekt met een aantal sterke mannen het bos in.

Met : Gerard Depardieu , Pierre RichardOlga Korotyayeva

Geen opmerkingen:

Tomiris (aka The Legend of Tomiris) - Akan Satayev

  Tomiris op IMDb (6,2) Tomiris op Moviemeter (3,07) Mezelf gedwongen om weer even buiten mijn gebaande paden te kijken. Als "huiswerk&...