zaterdag, maart 14, 2020

Voor elkaar gemaakt - Martijn Heijne

Voor elkaar gemaakt op IMDb (6,2)
De Nederlandse filmwereld blijft planken zagen: in een niet aflatende stroom komen de romkoms op ons af. Ik zie ze niet allemaal, weet dat ze niet voor mij worden gemaakt maar ik probeer er wel een beetje in bij te blijven. Dat hoeft niet altijd actueel te zijn , gelukkig, het reservoir is groot genoeg. Nu we de komende weken thuis moeten blijven en de filmzalen gesloten zijn, zal ik dus nog wel op gekkere titels komen.

Felix leeft er op los: feestjes , los-vaste relaties en een verder tamelijk zorgeloos bestaan. Zijn vrienden hebben de stap naar een serieuzer leven al gemaakt en zijn gezinnetjes en grote huizen aan het opstarten. Felix heeft nog heel geen zin in die verantwoordelijkheden, zeker nog niet aan vaderschap. Hij besluit spermadonor te worden, zodat zijn zaad ten eerste bewaard is voor andere tijden en wie weet kan ie iemand anders gelukkig maken.
Jip is presentatrice van vlotte tv-programma's en woont samen met een Quote500-lul, die veel te egoïstisch is voor het vaderschap maar ziet dat "z'n vrouwtje" graag moeder wil worden. Ze stappen dus naar de spermabank voor een lening.
You do the math! Uiteraard komen Felix en Jip met elkaar in contact: eerst toevallig maar gaandeweg focust Felix zich meer op haar, wanneer hij eenmaal weet dat zij mogelijk een van zijn afnemers is.

Vrolijkheid alom, paar complexe generatie-probleempjes en de rest is relatie-perikel. Niet vervelend allemaal hoor, maar ook niet moeilijk of blijvend.

Met : Matthijs van de Sande Bakhuijzen , Loes Haverkort, Roeland Fernhout, SanneVogel, Fabian Jansen, Eva van de Wijdeven

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...