donderdag, maart 19, 2020

The Burglar - Paul Wendkos

The Burglar op IMDb (6,6)
Film1 heeft het zwaar in de strijd om de uitzendrechten: er is weinig nieuw aanbod. Sterker nog: men grijpt steeds meer terug op films uit de jaren 50, 60 en 70. Da's natuurlijk jammer, maar ook wel weer een kans. Het is immers hartstikke hip om oude films te kijken, ik zie het veel om me heen gebeuren.

Deze, uit 1957, pakt op de poster groot uit met Jayne Mansfield, hotte dame uit die tijd. In de film zelf speelt ze slechts een marginaal rolletje. De thriller draait vooral om Nat Harbin, die samen met twee broeders in het kwaad een inbraak pleegt bij een rijke gebedsgenezeres. Ze maken een dure halsketting buit, die is behangen met diamanten. Het ging allemaal maar net goed, want de politie stuitte bij een patrouille toevallig op hun auto die opvallend geparkeerd stond, Nat kon niet anders dan zijn papieren laten zien.
Nat is de coolste van de drie, hij wil nog niet direct de ketting verpatsen. Afwachten zou de prijs opdrijven. Dat wachten brengt echter ook het risico met zich mee dat de politie, die immers zijn voorkomen kent, hem op het spoor komt. En dan zijn er ook nog eens de dames: 1 die in het complot van de heren meedraait en 1 die aan de andere kant zit: aan de kant van de politie-agent , die in plaats van een simpele arrestatie toch andere plannen blijkt te hebben.

Met : Dan Duryea , Jayne Mansfield, Wendell K. Phillips, Martha Vickers

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...