zondag, maart 08, 2020

The Last Thing He Wanted - Dee Rees

The Last Thing He Wanted op IMDb ( 4,3)
Warrige film. Veel te vol gestopt met clichématige samenzweringtheorieën en onwaarschijnlijke ontsnappingen. Dat is jammer, want het onderwerp is wél een heel interessante.

De jaren 80 , waarin zich in Midden-Amerika diverse revolutionare vrijheidsbewegingen ontwikkelden die langzaam de overheersing van de VS in dat gebied ongedaan maakten. Dictators behielden hun macht vaak met hulp van de Amerikanen, wapenleveringen waren gegarandeerd. Maar: die wapenleveringen moeten natuurlijk worden betaald.

Elena McMahon is journaliste , ze bevindt zich in het heetst van de strijd in Nicaragua en El Salvador. Steeds meer ontdekt ze hoezeer Washington aan de touwtjes trekt, steeds meer informatie verzamelt ze maar tegelijkertijd wordt ze bedolven onder mantels der liefde. Het is er de CIA veel aan gelegen om niet al die informatie naar buiten te brengen, dus wordt Elena's werkgever onder druk gezet om de dame van publicatie af te laten zien. Ze wordt op andere klussen gezet maar kan uiteraard haar scoops niet loslaten.
Tegelijkertijd heeft ze de zorg over haar dementerende vader die aan zijn laatste louche klusjes bezig is. Ondanks al haar weerstand tegen de praktijken van pappie, laat ze zich toch overhalen om zijn laatste grote opdracht uit te voeren. En u raadt het al: ze moet een wapentransport regelen. Waarheen? Midden- Amerika . Ja toch?

Met : Anne Hathaway , Willem Dafoe, Ben Affleck , Rosie Perez

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...