zondag, juli 11, 2021

Betty Blue (aka 37 2 le matin) - Jean-Jacques Beineix

Betty Blue op IMDb (7,4)
 Betty Blue op Moviemeter (3,51)

Had deze sinds de jaren 80 niet meer gezien en kwam hem weer tegen, dus drukte maar weer op klik. Om er achter te komen dat precies hetzelfde wat me toen tegen stond nu ook weer opvalt: wat een irritant tiep, die Betty. 

Hoe sexy deze vrouw ook is, een normaal mens zou het geen dag met haar uithouden. Om het minste of geringste barst ze uit in hysterie en begint te smijten met spullen. De nietsnut Zorg valt als een blok voor haar en kust haar voeten. Haar gedrag zorgt ervoor dat hij eruit vliegt bij zijn (huis)baas. Ze doet hem geloven dat het manuscript dat hij geschreven heeft goed genoeg is om uitgegeven te worden en ze trekken naar de grote stad, weg uit het verdoemde kustplaatsje. 

12 banen , 13 ongelukken verder is het boek nog steeds niet uitgegeven en wordt Betty met de dag vermoeiender voor Zorg. Na een valse melding van zwangerschap draait ze helemaal door en gaat ze zich te buiten aan grote hoeveelheden medicatie. Richting de afgrond..

Met: Beatrice Dalle , Jean-Hugues Anglade

 FIN - song : Gabriel Yared- C'est le vent, Betty


Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...