dinsdag, juli 06, 2021

Crooked house (aka Agatha Christie's Crooked House) - Gilles Paquet-Brenner

Crooked House op IMDb (6,3)
 Crooked House op Moviemeter (2,83)

Stijlvaste whodunit. Van de hand van Agatha Christie , dus je weet dat je in een groot landhuis belandt en dat er een trits aan kandidaat-verdachten voorbij komt. Charmante types, vileine types, slimme types en dat allemaal binnen de familie. WYSIWYG, zo heet dat in het automatiseringsvak. 

Charles Hayward is een nog niet heel ervaren rechercheur die het kantoor van zijn geroemde Scotland Yard-vader overneemt en daarvoor uit de wereld van de diplomatie stapt. Het kantoor kan wel een boost gebruiken dus het komt mooi uit dat er een ravissante edelvrouw zijn kantoor binnen stapt. Haar opa (qua karakter duidelijk geïnspireerd op rijke reder Aristoteles Onassis) is vermoord en kleindochterlief wil dat Hayward uitzoekt wie het gedaan heeft. Zij vraagt hem dit te doen voordat de politie komt onderzoeken, omdat de familie in de tussentijd niet al te veel van de vaste rituelen wil afwijken. 

Wie komen er allemaal in aanmerking voor het predikaat "moordenaar"? Is het de kleindochter zelf, is het de cougar-weduwe? Is het een van de twee zoons die elk hun reden zouden hebben om wat meer bewegingsvrijheid te krijgen zonder hun strenge regelgevende vader? Is het de oude vrijster of juist de huishoudster? 

Hayward wordt flink tegengewerkt in het onderzoek en krijgt maar van één iemand volle medewerking: de irritante wijsneus Josephine, achterkleinkind van de betreurde patriarch, houdt zelf in een notitieblok alle mogelijke moordscenario's bij en zegt regelmatig tegen Charles de oplossing al te hebben, terwijl hij zelf nog aan het puzzelen is.

Met; Max Irons, Stefanie Martini, Glenn Close, Julian Sands, Gillian Anderson, Terence Stamp 

  

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...