zondag, juli 11, 2021

The World to Come - Mona Fastvold

The World to Come op IMDb ( 6,2)
 The World to Come op Moviemeter (3,31)

Het lijkt het makkelijkste onderwerp in de filmwereld: de liefde. Maar dus niet als je kiest voor de benadering van Mona Fastvold: een ontluikende lesbische liefde op het Amerikaanse platteland, midden 19e eeuw. Dan blijkt de liefde ook een last te kunnen zijn. 

Abigail is een jonge vrouw die getrouwd is met een man die lang niet haar verstandelijke vermogens bezit. Hij heeft een goede inborst en was ook een tijdje een fantastische vader. Vorig jaar overleed hun dochtertje op 4 jarige leeftijd aan difterie en het echtpaar heeft moeite om elkaar weer te vinden, om lichtpuntjes in het leven te zien. 

Voor Abigail komt dat lichtpuntje als er verderop in haar buurt een boerderij wordt gehuurd door een jong stel. Na een korte voorstelronde blijken de beide dames elkaars gezelschap te waarderen, er ontstaat een hechte vriendschap. Hun beider echtgenoten denken er het hunne van en blijven de dames wijzen op hun "echtelijke plichten". Ondanks alle weerstand groeien de beide dames steeds meer naar elkaar toe. Er broeit iets, er bloeit iets. Ze beseffen beiden dat het niet lang goed kan gaan. Inderdaad beginnen de boerende echtgenoten zich te roeren. 

Geen gemakkelijke film, wel een poëtische film met bovendien een fraaie cameravoering. . 

Met: Katherine Waterston, Vanessa Kirby, Casey Affleck , Christopher Abbott

 FIN - song : Daniel Blumberg - Rooftop

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...