zaterdag, juli 17, 2021

Feisbum (aka Faceboom) - Alessandro Capone/Dino Giarusso/Laura Luchetti

Feisbum op IMDb (3,8)

Feisbum op Moviemeter (0,5)
 

Idee een 8, uitvoering een 3. De film is twaalf jaar oud en kijkt met een bijzondere blik naar de eigenaardigheden en gevaren van social media. Daar is natuurlijk niks mis mee, sterker nog: dat kan heel interessante thrillerachtige films op leveren. Maar bij "Feisbum" (letterlijke vertaling: Faceboom") wordt het al gauw irritant. Ik ben gek op Italiaanse films, maar in veel van die films zitten typetjes die onleuk zijn, die clichématig zijn of die gewoon oervervelend zijn. Welnu: deze film heeft daarvan de verkeerde dosering. Jammer, had leuk kunnen zijn, maar ik had na een halfuur (stuk of vier van de verschillende short stories) al het idee dat ik de aftiteling wenste te zien. Toch uitgekeken. 

Ze komen allemaal voorbij: het stelletje dat ruzie krijgt omdat de een teveel tijd op social media spendeert, de afgewezen jongeman die uit wraak een fake-account aanmaakt om daarmee de aandacht van zijn ex aan te trekken, het moederskindje dat op het medium hele stoere hete taal uitslaat maar dan door zijn mammie wordt geroepen om haar te komen verzorgen, de geslaagde zakenman die gaat daten met een veel jonger account maar dan opeens een oude klasgenote ontmoet, You get the point. 


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...