zondag, juli 11, 2021

Visages Villages (aka Faces Places) - Agnes Varda & JR


 Visages Villages op IMDb (7,9)

Visages Villages op Moviemeter (3,45)

Eén grote poel van creativiteit , deze documentaire. De oude fotograaf/regisseur Agnes Varda gaat een project aan met de 55 jaar jongere fotograaf JR. Samen reizen ze het Franse platteland af voor hun project: het plaatsen van levensgrote uitvergrotingen van hun foto's op wanden en muren, op koeltorens en bunkers. 

Gewone mensen komen op een geheel andere manier tot leven als je blinde muren versiert met hun beeltenis. Het vervreemdt , maar het verbindt ook. Een straat vol met verlaten mijnwerkerswoningen ziet er totaal anders uit als de portretten van die mijnwerkers over de gehele gevel zijn geplakt. De stapels havencontainers zien er heel anders uit als er drie echtgenotes van havenarbeiders op zijn geportretteerd. 
Mooie interactie tussen twee volbloed kunstenaars: de ervaring versus de durf, de inzichten versus de veronderstelling. Erg leuk om naar te kijken. 

Met : Agnes Varda, JR


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...