dinsdag, juli 06, 2021

The Miseducation of Cameron Post- Desiree Akhavan


 The Miseducation of Cameron Post op IMDb (6,6)

The Miseducation of Cameron Post op Moviemeter (3,25)

Boeiende film over een eigenlijk gruwelijk onderwerp. Homoseksualiteit blijft op veel plekken in veel landen een taboe en dat is zeker in het puriteinse godvrezende Amerika het geval. Bij alles wat daar mis gaat, wordt God er bij gehaald als stoplap, als de Haarlemmerolie die alle problemen zal oplossen. Het is natuurlijk niet alleen een Amerikaans probleem: ook in ons land zijn er partijen die over "homo-genezing" praten, ook in Europa staan de rechten van homoseksuelen onder druk. We zijn er nog lang niet. 

Cameron is een puber als alle anderen, experimenterend met seksualiteit. In haar geval betekent dit dat ze weliswaar een vriendje heeft maar die is alleen voor de buitenwereld, voor de vorm. Haar verlangens gaan uit naar haar schoolgenootje Coley, een mooi en vrij meisje uit haar klas. De meiden vallen als een blok voor elkaar maar moeten hun liefde geheim houden. 

Als Cameron's vriendje de dames vrijend aantreft in een auto, hangt hij alles aan de grote klok en moet Cameron het bezuren. Ze wordt door haar tante naar een zwaar-christelijke instelling gestuurd waar ze van haar zondige gedachten zal moeten worden afgeholpen. Ze moet worden genezen, zogezegd. 

Cameron blijft beschouwend en op haar hoede, ze trapt niet zo opzichtig in de trucjes in de aanpak van de instelling. Ze ziet nog steeds niet in waarom ze gestraft moet worden voor gevoelens van liefde, voor iets wat toch simpelweg mooi en fijn moet zijn tussen mensen? Veel van haar medebewoners doen al biddend hun best (of houden in ieder geval de schijn op) , bij hen blijft Cameron angstvallig uit de buurt. Er zijn slechts 2 medebewoners waar ze het mee kan vinden: de vrijgevochten Jane en de wat cynischer Adam. De drie vinden elkaar in goede gesprekken tijdens lange wandeltochten , waarmee ze elkaar helpen de last te dragen. Tot er iets gruwelijks gebeurt op het instituut. 

Met: Chloé Grace Moretz, Sasha Lane, Forrest Goodluck , Jennifer EhleJohn Gallagher Jr. 

FIN - song : Julian Wass- Getting off

Geen opmerkingen:

Poor Things- Yorgos Lanthimos

Poor things op IMDb (8,4)   Poor Things op Moviemeter (4,10) De eerste de beste kans na mijn vakantie aangegrepen om deze te gaan zien. Ben ...