dinsdag, juli 20, 2021

Milionari (aka The Prince of Crima/aka Mafia Millionaires) - Alessandro Piva

Milionari op IMDB (6,0)
 Milionari op Moviemeter (2,67)

Het kan met maffiafilms twee kanten op: of men raffelt clichématig de rituelen van het wereldje af, of men vindt een originele persoonlijke invalshoek waardoor je wat dieper het doorgronden van de bijzondere regels van dat wereldje duikt. Helaas is deze film er eentje van de eerste categorie: niets origineels gezien, nergens verrast. IJdele macho-mannen die veel geld willen verdienen, gewetenloos opereren en ondertussen doen alsof ze enorme familiemensen zijn. Als u daarvan houdt, zult u met deze film niet bedrogen worden.

Marcello verliest op jonge leeftijd zijn vader (door een hartaanval, niet als slachtoffer van groeperingen overigens). Zijn moeder blijft met vier kinderen achter en alleen de maffia kan voorkomen dat ze uit haar huis wordt gezet. Daar staat natuurlijk wel de vereiste van een tegenprestatie tegenover: Marcello's oudste broer gaat diensten uitvoeren voor de steun verlenende maffiabaas. Het wachten is op Marcello.

Als die de volwassenheid nadert, is hij uitgegroeid tot een mooie jongen (hij krijgt de bijnaam "Alain Delon" en steekt hij zijn misdadige ambities niet onder stoelen of banken. Hij kan alleen met zijn vriendinnetje trouwen als hij belooft de maffiawereld buiten hun privéleven te houden. Dat houdt ie verdomd lang vol, maar als er binnen de organisatie tegenkrachten ontstaan en men het meer op elkaar gemunt heeft dan op het blijven controleren van de lucratieve drugsmarkt komt Marcello steeds meer in de knel. En in de bak. 

Met : Francesco Scianna, Valentina Lodovini, Salvatore Striano, Gianfranco GalloGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...