zondag, juli 25, 2021

My Salinger Year - Philippe Falardeau


 My Salinger Year op IMDb (6,3)

My Salinger Year op Moviemeter (2,94)

Joanna heeft schrijversaspiraties. Twee van haar gedichten zijn al gepubliceerd in magazines en ze besluit te proberen er werk van te maken. Ze geeft haar studie op, laat haar vriend Karl achter en vertrekt naar New York. Daar ontmoet ze in een boekwinkel al snel de losbol Don, die bezig is een boek te schrijven. Hij doet haar al snel de hele Karl vergeten. 

Ze verwerft zich een baan bij een literair agentschap waar ze geacht wordt de post te beantwoorden van de wereldberoemde schrijver J.D. Salinger. Die heeft zich in de anonimiteit teruggetrokken en wil helemaal geen post ontvangen. Joanna wordt geacht standaard antwoorden terug te sturen naar de vele briefschrijvers, maar ze raakt gaande weg meer geïntrigeerd door de vaak persoonlijke verhalen van de briefschrijvers. Joanna's strenge baas Margaret leest Joanna continue de les en maakt haar duidelijk waarvoor ze op dit kantoor werkt. Haar eigen literaire aspiraties moeten aan de kant , alles staat in het teken van de grote schrijver. Toch verandert er iets: ze krijgt de schrijver zelf aan de lijn en die blijkt minder nors en afstandelijk dan ze dacht. Joanna is goed in haar werk, maar de wens naar meer blijkt lonken. 

De film is redelijk poëtisch van inslag, met bovendien een paar uitstekende rollen. Niet zozeer die van hoofdrolspeelster Margaret Qually (een soort mini Anne Hathaway) , maar vooral van Sigourney Weaver die een prachtige tang van een baas neerzet. 

Met : Margaret Qualley, Sigourney Weaver, Douglas Booth

 FIN - song : Katie Herzig - Beat of your own

 FIN - song : Altra- Dream about you

Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...