donderdag, juli 01, 2021

The Trip To Greece- Michael Winterbottom

The Trip To Greece op IMDb (6,6)
 The Trip to Greece op Moviemeter (2,90)

Luchtigheid alom, maar wat is dit toch een heerlijke formule. Je haat het of je vindt het geweldig, andere smaken zijn er niet bij deze filmreeks. Ik zit in het "geweldig" kamp: ik smul van de onzinnige dialogen , de humor en de fraaie schoonheden van de landen die het illustere tweetal Rob Brydon en Steve Coogan bezoekt. 



In het vierde deel uit de reeks reizen de mannen Odysseus achterna, althans voor een deel. Ze beginnen in het noordelijkste deel van Griekenland om - via tussenstops op een aantal eilanden - te eindigen in Ithaka , waar ook de beroemde Odyssee ten einde kwam. Ondertussen eten de mannen een uitermate culinair hapje, bezoeken ze historische bezienswaardigheden en verbouwen ze feitjes over Aristoteles, het Orakel van Delphi en andere Griekse helden. In deze film zit een klein stukje afwijking van de geijkte formule omdat min of meer live het ziekbed van Coogan's vader gevolgd kan worden. Hetgeen zijn impact heeft op de gemoedstoestand van de arrogante doch zeer grappige acteur. Voor het stukje sentiment in de film, zeg maar .Verder gaat het uiteraard wéér over Mick Jagger, maar dat is alleen maar leuk. 

Met : Rob Brydon, Steve Coogan

 FIN - song : Philip Glass- Satagrayha: Protest

Geen opmerkingen:

Crock of Gold: a few rounds with Shane MacGowan - Julien Temple

Crock of Gold op IMDb (7,7)   Crock of Gold op Moviemeter (3,81) Ondanks dat het al ruim drie decennia werd aangekondigd (én verwacht), was ...