woensdag, november 03, 2021

La Ragazza Nella Nebbia (aka The Girl In The Fog) - Donato Carrisi

La Ragazza Nella Nebbia op IMDb (6,8)
 La Ragazza Nella Nebbia op Moviemeter (3,05)

Stemmige thriller over een vermissing, een kleine film met een hoofdrol voor de door mij zeer gewaardeerde acteur Toni Servillo. 

Het is een bijzondere gemeenschap, de bevolking van het Italiaanse bergdorpje Avechot. Dat merkt rechercheur Vogel wanneer hij het dorp betreedt om de vermissing van een tienermeisje te onderzoeken.

Hij wordt met argwaan bekeken door de gesloten gemeenschap met sekte-achtige trekken. Het meisje was een voorbeeldige tiener, zeer actief in de geloofsgemeenschap. Ze verdween op weg naar een bijeenkomst van die gemeenschap, maar Vogel vindt op beelden van de enige toegangs- en uitvalsweg van het dorp geen sporen. Dit betekent voor hem dat de ontvoering van binnenuit het dorp uitgevoerd moet zijn. 

Al snel gaan de verdenkingen in de richting van een lokale onderwijzer, de publieke veroordeling is snel daar. Maar er zijn ook tegengeluiden: een jaar of veertig geleden zijn er in het dorp meerdere meisjes verdwenen, allen met hetzelfde rode haar en de sproetjes zoals het thans gezochte meisje. De leraar opereert onhandig en is niet van smetten vrij, maar hij is te jong om de dader van de vroegere zaken te zijn. Hebben die zaken dan niets met elkaar te maken en is Vogel al klaar met zijn onderzoek? 

Met : Toni Servillo, Jean Reno, Alessio Boni, Greta Scacchi

FIN - song : Beth Carvalho  - Danca da Solidao

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...