zondag, november 21, 2021

I Declare War - Jason Lapeyre/ Robert Wilson

I Declare War op IMDb (6,0)

I Declare War op Moviemeter (2,49)

Jeugdfilm met een bloedserieuze volwassen ondertoon. Soldaatje spelen, dat heeft bijna iedereen in zijn jeugd wel eens gedaan maar zo levensecht als deze tieners het doen, zullen weinigen van ons hebben benaderd. Alle elementen van een echte oorlog zitten erin: de psychologie, het machtsspel, de intelligentie, de strateeg en de infanterist, de angsthaas en de verrader. 

Het is een spel , van oorsprong. De jongens (en het enkele meisje) praten slechts heel af en toe over wat ze gaan doen als de oorlog is afgelopen: bij wie gaan ze film kijken en pizza eten? Wie wordt uitgenodigd en wie niet? Maar dat is allemaal voor later: eerst moet de vlag van het vijandelijke team worden veroverd. Er zijn regels afgesproken: als je wordt neergeschoten moet je tot 10 tellen voor je weer mag meedoen. Maar als je daarbij ook door een verfbommetje wordt geraakt ben je definitief dood en moet je het spel verlaten: naar huis. 

Beide teams hebben een generaal die de lijnen uitzet. De jonge PK heeft daarbij de beste papieren, hij heeft al meerdere vlaggen van andere teams in zijn kamp hangen. Quinn, de leider van het andere team, is vastbesloten om een einde aan PK's zegetocht te maken maar wordt verraden door een van zijn eigen mannen. De nieuwe leider Skinner ontwikkelt zich als een heuse bully en terroriseert zowel zijn eigen mannen als de krijgsgevangene die zijn team voor hem gemaakt heeft.

Zoals gezegd: het is een spel, er komt geen echt wapen aan te pas, maar de benadering is bedriegelijk echt. Griezelig eigenlijk, dat het zo diep in mensen zit.

Met : Gage Munroe, Michael Friend, Mackenzie Munroe, Siam Yu

 

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...