donderdag, november 11, 2021

Labor Day - Jason Reitman


 Labor Day op IMDb (6,9)

Labor Day op Moviemeter (3,34)

Broeierige thriller die - ondanks een bepaalde mate van voorspelbaarheid - goed weet te beklijven. Dat komt m.i. voornamelijk door het geloofwaardige acteerwerk. Kate Winslet stelt nooit teleur en Josh Brolin geeft zijn kameleontische imago hier opnieuw gestalte in een ruige gast met een gevoelige rand. 

Henry heeft het er maar moeilijk mee. Hij pendelt heen en weer tussen de huizen van zijn moeder en zijn vader. Moeder is volcontinue depressief en heeft zich zoveel mogelijk teruggetrokken uit de maatschappij, reden waarom vader haar verlaat wanneer Henry nog maar een lagere schooljochie is. Natuurlijk had Henry liever een normale moeder, maar hij kan het niet helpen: hij is gek op haar en gunt haar zoveel meer.

Uit het ziekenhuis van de naburige gevangenis is delinquent Frank ontsnapt, in de supermarkt in het stadje vraagt hij hulp aan Henry en zijn moeder. Een paar uurtjes onderdak maar, om zichzelf te kunnen verzorgen en tot rust te komen waarna hij in de nacht weer zal vertrekken. Hij belooft het gezin geen haar te krenken. 

Schoorvoetend en vooral overrompeld geeft moeder Adele toe. De gevangene blijkt lang niet de crimineel te zijn waar ze bang voor waren, sterker nog: hij helpt met klusjes in huis en leert moeder en zoon zelfs koken en bakken. Uiteraard blijft hij langer dan aanvankelijk gepland, hij laat liefst de uitgebreide politie-blokkades en zoektochten even de tijd passeren voordat hij verder trekt. In de tussentijd ziet Adele dat  Frank zich meer als vader voor Henry ontpopt dan haar ex-man ooit heeft gedaan. Het maakt dat ze het verblijf van Frank liever rekt dan beëindigt. 

Met : Kate Winslet, Josh Brolin , Gattlin Griffith , Tobey Maguire


Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...