woensdag, november 03, 2021

The Informer - Andrea di Stefano


 The Informer op IMDb (6,6)

The Informer op Moviemeter (3,29)

Tamelijk harde en bloederige thriller over corruptie , informatie en drugs. Pete Koslow zit er in verstrikt. Hij is een informant van de FBI, gestrikt na een roerig gevangenisverleden. De dienst dwingt hem werkzaamheden voor ze te verrichten in ruil voor een beetje bescherming van zijn gezin. Op deze manier komt Koslow nauwelijks toe aan het opbouwen van een nieuw leven na zijn vrijlating.

Wanneer het bij een undercoveroperatie volledig mis gaat en een andere agent wordt vermoord, trekt de FBI-leiding hun handen van hem af: door de dood van de agent is hij besmet geraakt en vormt een te groot risico voor hun posities. Waarmee men hem feitelijk overlevert aan de grote drugsbaas die hij dacht op te laten pakken.

Deze drugsbaas verlangt van hem dat hij teruggaat naar de gevangenis waar hij vandaan komt, om daar de welige handel in drugs te monopoliseren. Doet hij het niet, dan is dat riskant voor zijn gezin. Doet hij het wel, dan kan hij steun van de FBI volledig vergeten. Heel de FBI? Nee, er is er nog 1 die hem wil helpen omdat ze Koslow ooit bescherming heeft geboden. Iedereen heeft het op Koslow gemunt nu: het gevangenispersoneel,  de gevangenen, de FBI, de NYPD die de moord op de agent onderzoekt, de mede-gevangenen en de leden van de drugsclan die hem niet vertrouwt. Hij moet zijn mannetje staan. 


Geen opmerkingen:

Gold - Anthony Hayes

Gold op IMDb (5,4)   Gold op Moviemeter (2,76) Daar moest ie toch even echt aan de bak. Moiboi Zac Efron zag ik nog niet eerder in zo'n ...