maandag, november 08, 2021

Yes, God, Yes - Karen Maine

Yes, God, Yes op IMDb (6,1)

Yes, God , Yes op Moviemeter (2,89)

Jeugdfilm met een volwassen ondertoontje. Niet dat ie nou heel erg goed is, maar juist de onderliggende boodschap rechtvaardigt dat de film gemaakt is. Seksualiteit is persoonlijk, daar moeten geen hogere instanties of maatschappelijke organisaties zich mee gaan bemoeien. 

Alice is een tienermeisje dat daarmee worstelt. Ze woont in de streng-christelijke binnenland-regionen van de VS , alwaar vader het hoofd van het gezin is en waar seks bedoeld is voor voortplanting, bovendien alleen toegestaan binnen het huwelijk. 

Alice ervaart plotseling dat ze daar moeite mee heeft, ze voelt de verlangens groeien en haar nieuwsgierigheid toenemen. In al haar onwetendheid belandt ze in een situatie waarin ze kortstondig met een jongen alleen in een ruimte is, dit geeft voor haar klas- en schoolgenoten het startschot voor een grote roddelcampagne. Voor Alice pakt dit desastreus uit, de zo strenge gemeenschap waarin zij leeft plaatst haar met deze ongefundeerde laster aan de zijkant, ze voert een eenzame strijd. 

De enige oplossing die ze ziet, is deel te nemen aan een christelijk retraite-kamp om langs die weg weer terug te kunnen keren naar puurheid en zuiverheid. Uiteraard pakt dat anders uit dan ze verwacht, na vier dagen van diverse confrontaties met de werkelijkheid zijn voor Alice de ogen geopend. 

Met : Natalie Dyer, Timothy Simons, Francesca Reale, Wolfgang Novogratz

FIN - song : Mandy Moore- Candy

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...