donderdag, november 18, 2021

Luizenmoeder- De film (aka Rebels @ School) - Ilse Warringa/Jan Albert de Weerd

Luizenmoeder op IMDb (6,6)

Luizenmoeder op Moviemeter (2,76)
 

Na het immense succes van twee tv-seizoenen kon een verfilming van deze pakkende hilarische verhalen natuurlijk niet uitblijven. Niet alle acteurs uit het oorspronkelijke team hadden daar zin in, de setting is dus enigszins anders .

Nadat hoofdmeester Anton is overleden belandt de school in een bestuurlijk vacuüm. De ambitieuze maar goedhartige Juf Ank wordt op natuurlijke wijze naar voren geschoven als degene die de kar moet trekken, maar dat valt haar zwaar.


Er zijn grote verschillen van inzicht met enkele leden uit het team maar vooral ook met bestuur en ouder-medezeggenschap. Ank loopt steeds vaker vast en het bestuur besluit een crisismanager aan te stellen. De aanpak van deze resultaat-manager is echter zo ongebruikelijk en zit zo zeer naast sfeer en bedoelingen van het team dat de kaarten al weer snel anders geschud worden. Er komt weerstand, van ouders en leerlingen maar uiteindelijk ook van leerkrachten en intern begeleiders die elk op hun eigen wijze de onvrede met het nieuwe beleid uiten. Het jaarlijkse schoolpleinfeest nadert, dat kan niet goed gaan.

Met : Ilse Warringa, Jennifer Hoffman, Bianca Krijgsman, Leny Breederveld 

FIN - song : Bertolf - Mary 

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...