vrijdag, november 19, 2021

Red Notice - Rawson Marshal Thurber

Red Notice op IMDb (6,4)

Red Notice op Moviemeter (2,93)
Ver buiten mijn league, deze, maar ik heb mij desondanks goed vermaakt omdat mijn vrouw er bij deze 2e film van de avond wél heel goed in zat. De bekend aanstekelijke ironie van Ryan Reynolds redt veel in deze film, het doet in ieder geval vergeten dat tegenspelers Dwayne Johnson en Gal Gadot het meer van hun uiterlijke kenmerken moeten hebben dan van hun acteertalent. Maar goed, het is een actiefilm en dan stelt de kijker nu eenmaal andere eisen. Dan krijg je dus een film die schaamteloos jat uit James Bond en Indiana Jones, uit Jewel of the Nile en Romancing the Stone. Avontuur en actie, we gaan er vol voor. 

Nolan Booth is een meesterkraker met bovendien een neusje voor ontsnappingen. Dat komt mooi uit als hij bezig is een van de drie ooit gefabriceerde gouden eieren van Cleopatra en Marcus Antonius te bemachtigen. Een rijke Egyptenaar heeft een megabedrag uitgeloofd aan degene die hem de 3 eieren als huwelijksgeschenk voor zijn dochter brengt. 

Booth gaat nijver met die opdracht aan de slag maar wordt gedwarsboomd door FBI-agent John Hartley én door een andere meesterkraker die onder de naam The Bishop door het leven gaat. Booth wordt gearresteerd nadat hij ei nummer 1 uit het Castel Sant'Angelo in Rome heeft ontvreemd , bij de teruggave aan het museum gaat er echter iets mis waardoor ook Hartley onder verdenking komt. De twee hebben nu elk een eigen reden om eieren te gaan zoeken en worden daarin gedwongen tot samenwerking. 

Met: Ryan Reynolds, Dwayne Johnson, Gal Gadot , Ritu Arya

FIN - song : Notorious B.I.G.feat Lil'Kim & Puff Daddy - Notorious B.I.G.

Geen opmerkingen:

Svaniti nella notte (aka Vanished in the night) - Renato de Maria

Svaniti nella notte op IMDb (5,2)   Svaniti nella notte op Moviemeter (2,58) Half gelukte thriller, die we vooral bekeken vanwege de goede e...