zondag, november 07, 2021

One False Move - Carl Franklin

One False Move op IMDb (7,1)

One False Move op Moviemeter (3,35)

Een 7,1 op IMDb, dat is behoorlijk hoog voor deze film, wat mij betreft. Ik stoorde me aan het matige acteerwerk van mensen die veel beter kunnen dan een beetje karikaturale types neerzetten. Aan mij dus niet besteed, deze. 

We maken al vroeg in de film kennis met een duo bikkelharde misdadigers , dat ripdeals pleegt op woningen van drugsdealers. Nadat hardhandig de informatie over de schuilplaats van dope en geld is afgetroggeld, schromen de lowlife-schurk Ray en de wat intelligentere Pluto niet om hun slachtoffers ontzield achter te laten. 

Ray neemt in de slipstream van deze misdaden zijn vriendinnetje Fantasia mee op de tocht, zij moet mee op de vlucht als de crimineeltjes binnen haar eigen kennissenkring toeslaan. Een lange tocht door de VS begint, op weg naar de thuishaven van Fantasia, die daar onder haar eigen naam Lila gewoon ook nog moeder is van een jong knulletje. Ondertussen zet de lokale sheriff Dale Dixon (een pummelige plattelandsagent met veel te grote ambities ) de machines in werking om het criminele trio te ontvangen en in te rekenen. Zijn methodes worden meewarig bekeken door de arrogante FBI-rechercheurs die van hogerhand op de zaak zijn gezet, maar Dale is niet te stoppen. Met tomeloze inzet en dito plichtsgetrouwheid probeert hij aan te tonen dat niet iedereen op het platteland zo simpel is als de FBI denkt. 

Met : Bill Paxton, Billy Bob Thornton, Cynda Williams, Michael Beach 

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...