maandag, november 22, 2021

Schwarze Insel (aka Black Island) - Miguel Alexandre

Schwarze Insel op IMB6 (5,2)

Schwarze Insel op Moviemeter (2,74)

Recht-toe-recht-aan wraakfilm, waarbij gretig gebruikt gemaakt wordt van de spannende schoonheid van de Waddeneilanden. De Duitse Waddeneilanden in dit geval, want daar bevinden we ons in dit sinistere verhaal. 

We knallen de film meteen hard binnen als in een tijdsbestek van 4 maanden respectievelijk eerst Jonas' oma en vervolgens zijn vader en moeder om het leven komen. Wij weten direct dat dit geen natuurlijke gebeurtenissen zijn, maar de hoofdrolspeler weet dit nog niet. 

Zijn ouders hadden geen contact meer met zijn opa, maar als die laatste Jonas aanbiedt om bij hem in huis te komen wonen en daar zijn school af te maken, twijfelt hij geen moment. Hij is gek op het eiland, is een goede student en er zijn amoureuze ontwikkelingen gaande met zijn lieve klasgenote Nina. 

Er komt een nieuwe lerares op school omdat hun huidige klassenleraar op vakantie een mysterieus ongeluk heeft gehad. De lerares Helena wekt bevreemding op bij veel leerlingen. Ze is tamelijk vrij en open en - volgens de tienerjongens- best sexy. Jonas excelleert in haar literatuurlessen, het valt hem niet op dat hij veel speciale aandacht van haar krijgt. Wanneer hij bij haar strandhuisje langsgaat om te schaven aan zijn gedichten die hij voor een lesproject heeft gemaakt, loopt het natuurlijk al snel uit de hand. Er is seks. 

Dat brengt Jonas in een lastig parket: ten eerste voelt hij zich schuldig tegenover Nina, met wie een prille relatie zich aankondigde. Ten tweede brengt het hem in de klas natuurlijk in een ongemakkelijke positie: hoe krijg je les van iemand met wie je de avond ervoor amoureus bent geweest? 

Terwijl Jonas probeert zijn gevoelens en gedachten in bedwang te houden, zien we langzamerhand steeds meer oorzaken van het roekeloze gedrag van juf Helena ontrafeld worden. Die hebben met meer dan Jonas alleen te maken.

Met : Alice Dwyer, Philip Froissant, Mercedes Müller , Hanns Zischler

FIN - song : Paul Eisenach & Jonas Hofer - Fever

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...