maandag, november 08, 2021

Mio Fratello, Mia Sorella - Roberto Capucci


 Mio Fratello Mia Sorella op IMDb (5,9)

Mio Fratello Mia Sorella op Moviemeter (3,00)

Na een aarzelende start groeit deze Netflix-film alsnog door naar een acceptabel niveau. Ook voor deze film geldt weer de "waarschuwing": als je niet tegen Italiaanse films kunt, begin dan niet aan deze.". 

Jarenlang hebben ze elkaar niet gezien maar op de uitvaart van hun vader komt zoonlief dan uiteindelijk toch opdagen. Zoon Nikola verdween na een ruzie met vader en keerde jarenlang niet terug, zus Tesla bleef jarenlang in onwetendheid van de werkelijke reden. Ze is boos op haar broer, zoals ze eigenlijk boos is op het gehele leven. 

Die boosheid vindt zijn oorsprong in het zware gezinsleven dat ze leidt: naast de jarenlange zorg voor haar vader vragen haar kinderen ook veel van haar aandacht. Haar dochter niet zozeer, maar zoon Sebastiano lijdt aan schizofrenie en bepaalt daarmee het gehele dagritme van het gezin. Daar komt Nikola nu verandering in brengen.

Vader heeft bepaald dat het huis waarin zijn dochter al jaren woont aan zijn beide kinderen toekomt, waar deze verwachtten dat de een het huis en de ander het geld zou erven. Ze moeten het een maand lang met elkaar proberen, ze krijgen van vader de opdracht om de ontstane breuk alsnog te repareren. Gaandeweg de film krijgen we inzicht in de oorzaak van het vertrek van de zorgeloze Nikola, gaandeweg zien we ook de getroebleerde Tesla tot inzichten komen. 

Met : Alessandro Preziosi, Claudia Pandolfi,  Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...