vrijdag, december 10, 2021

Aznavour by Charles (aka Le regard de Charles) - Marc Domenico/Charles Aznavour


 Le regard de Charles op IMDb (7,1)

Aznavour by Charles op Moviemeter (3,30)

Een klein ventje, doch wereldster van formaat. Zijn fenomenale stem en emotionele dictie brachten hem naar alle verre uithoeken van de wereld. "Aznavour by Charles" is een documentaire die volledig is opgebouwd uit footage die de zanger - een verwoed amateurfilmer - zelf op al zijn reizen opnam. De heldere vertelstem van acteur Romain Duris brengt in een voice-over de gedachten van Aznavour uit zijn vele notities van die reizen naar voren. 

We leren een hardwerkende man kennen, een mens met veel gevoel voor traditie maar met tegelijkertijd een hang naar avontuur en gevaar. Meerdere huwelijken doorleefde hij, waarbij hij eerlijk gezegd niet altijd als de ideale partner naar voren komt.  Groot is ook het leed dat de Armeense zanger overkwam toen zijn zoon uit een van die huwelijken bezweek aan een drugsverslaving, een gemis dat hij nauwelijks heeft kunnen verwerken. Voeg daarbij een continue zoektocht naar zijn wortels en familiegeschiedenis, die van genocide tot diaspora loopt en je begrijpt dat de bohemien de documentaire met gemak weet te vullen. Veel van zijn fameuze liederen komen in deze docu nog beter tot hun recht omdat ze goed in 's mans eigen historisch perspectief worden geplaatst.

Met : Charles Aznavour

FIN - song : Charles Aznavour - Mon amour on se retrouvera

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...