donderdag, december 09, 2021

Jagged Edge- Richard Marquand

Jagged Edge op IMDb (6,5)

Jagged Edge op Moviemeter (3,05)

Een paar jaar voor het succesvolle "Fatal Attraction" speelde Glenn Close in deze rechtbankthriller, die al bepaalde contouren van die latere kaskraker laat zien. Echter, waar F.A. goed bleef staan in de jaren heeft "Jagged Edge" een sterk gedateerde uitstraling. Statisch en in een grote mate voorspelbaar. 

De rijke zakenvrouw Page Forrester wordt vermoord aangetroffen in haar strandhuis. Alle verdenkingen gaan in de richting van haar man Jack, die door de familie van Page is opgenomen in de directie van het zakenimperium van de familie. Jack is goed in zijn werk als hoofdredacteur van de krant, geen spoor van kritiek komt er over zijn handelen. Toch blijft er voor veel buitenstaanders het beeld hangen van een man die door zijn vrouw aan touwtjes wordt gehouden: zij bepaalt. 

Teddy Barnes is een strafpleiter die eigenlijk geen publieke zaken meer doet, we leren al snel waarom ze gekozen heeft voor een veel veiliger kant van de advocatuur. Wanneer ze door Jack benaderd wordt om hem vrij te pleiten van de beschuldigingen, twijfelt ze dan ook hevig. Uiteindelijk geeft de doorslag het gegeven dat ze in die zaak tegenover Thomas Krasny zal komen te staan. Hij is een oud-collega met wie ze destijds de zaak deed die haar tot haar besluit heeft gedreven. Tijd voor een subtiele vorm van wraak. Hoewel ze Jack een dubieuze man vindt, zal ze hem toch gaan verdedigen. 

Met: Glenn Close, Jeff Bridges, Peter Coyote, Robert Loggia 


Geen opmerkingen:

Las Consecuencias (aka The consequences) - Claudia Pinto

Las Consecuencias op IMDb (5,1)   Las Consecuencias op Moviemeter (2,88) Wat mij betreft een te lage rating op beide filmsites. Ik vond het ...