vrijdag, december 17, 2021

Britt-Marie var här (aka Britt-Marie was here) - Tuva Novotny

Britt-Marie was here op IMDb (5,4)
 Britt-Marie was here op Moviemeter (2,74)

Tijdje terug van tv opgenomen. Niet al te lange film, nog geen bedtijd dus ik klikte deze nog aan. Scandinavisch werk doet het bij mij doorgaans goed, dus kom maar op. 

Sympathieke maar zeer simplistisch weergegeven film over een vrouw op leeftijd die alles anders gaat doen. Wanneer haar man -voor wie ze dagelijks slooft en wast en zorgt zonder er al te veel dank voor terug te krijgen- in het ziekenhuis belandt, ontdekt ze plots dat hij er een geheim leven op nahoudt. En wat niemand voor mogelijk had gehouden, gebeurt: Britt-Marie stapt op. Huissloof af, ze trekt er op uit, op zoek naar waardering en vernieuwing. 

Bij het arbeidsbureau krijgt ze een wonderlijke baan aangeboden: in het nabijgelegen plaatsje Borg zoeken ze een jeugdwerker die de sportkantine van de bijna verloren gegane voetbalclub kan bestieren. En of ze en passant ook de voetbalclub kan trainen. Met enkel wat horeca-ervaring van 40 jaar geleden gaat Britt-Marie het verhaal dapper aan, zonder van voetbal enige kennis of ervaring te bezitten. Ze maakt kennis met goede mensen in het dorp, maar ook met mensen die de vereniging willen opdoeken.
U kunt al uittekenen hoe het allemaal gaat lopen. 

Met : Pernilla August, Olle Sarri , Peter Haber , Anders Mossling


FIN - song : Indigo Girls- Closer to fineGeen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...