dinsdag, december 28, 2021

Madre (aka Mother) - Rodrigo Sorogoyen

Madre op IMDb (6,6)

Madre op Moviemeter (3,38)
"Ach, wat heerlijk dat hij belt" denkt Elena als ze haar zoontje aan de lijn krijgt. Die is met zijn vader (haar ex-man) op vakantie aan het strand in Frankrijk. Het telefoontje is verontrustend: het jongetje is alleen , vader is nergens te vinden en er loopt een enge vent in zijn richting. Moeder houdt hem aan de praat tot zijn batterij leeg is , daarna rest niets dan stilte. En paniek.

Tien jaar later: Elena blijkt destijds vanuit Spanje naar Frankrijk te zijn verhuisd , ze werkt in een strandtent en speurt nog dagelijks de stranden af in de hoop een glimp van herkenning op te vangen. En zie: de jonge surfdude Jean zou hem zomaar kunnen zijn. Ze ziet bekende trekjes rond zijn mond , ze herkent de ogen. 

Ze volgt Jean op zijn weg naar huis, waarna Jean vervolgens ontdekt dat zij hem in de gaten houdt. Zijn interpretatie is een geheel andere: voor een jongen van een jaar of 16 kan de aandacht van een volwassen vrouw, eind 30, maar één ding betekenen. Hij maakt er dan ook gedegen werk van: hij loopt de deur in haar strandtent plat, langzaam doch onherroepelijk wordt het contact tussen de twee intenser. Zonder dat de twee doorhebben wat elkaars individuele beweegredenen zijn, nemen de gesprekken in diepte toe. Dit tot verbazing van de wereld om hen heen: Elena's partner heeft geen idee wat er in zijn geliefde gevaren is, de familie van Jean vertrouwt die oudere vrouw voor geen cent in de buurt van hun zoon. Er moet dringend iets uitgesproken worden, er moet iets gebeuren.

Met : Marta Nieto, Jules Porier, Alex Brendemühl, Anne Consigny


Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...