zondag, december 26, 2021

Swallow - Carlo Mirabella-Davis

Swallow op IMDb (6,5)

Swallow op Moviemeter (3,12)

Echte Sundance- titel, ik ben er gek op. De alternatieve Amerikaanse cinema , ver verwijderd van Hollywood-effecten , kleine verhalen ipv groteske opzet. Het Sundance-festival grossiert altijd in titels als deze , gotta love it. 

Hunter heeft alles wat ze maar hebben willen: schoonheid, welvaart, een groot en goed gefaciliteerd huis. Niets te wensen over, zou je zeggen. Maar ondertussen. 
De dominante familie van haar man bepaalt alles wat er gebeurt hij Hunter thuis: haar man is door vader opgenomen in de directie van het familiebedrijf en hij knikt met plezier ja-en-amen. Hunter brengt haar dagen grotendeels alleen door in die veel te grote en veel te luxe villa. 

Naar haar man toe bevestigt ze steeds maar schaapachtig dat ze echt gelukkig is , maar ondertussen hunkert ze naar aandacht en afleiding. Als ze zwanger blijkt te zijn geraakt, lijkt er een nieuwe periode aangebroken waar zij haar liefde en aandacht geheel anders kan inrichten. Maar zelfs dat brengt Hunter niet tot rust, ze neemt een radicale stap. 

Met de verandering van haar lichaam kan ze maar moeizaam leven, ze begint het te testen. Van de een op andere dag gaat ze voorwerpen inslikken: het begint met een knikker, die er een dag later ook weer uitkomt. Ze maakt hem schoon en richt een trofeetafel in. Maar de uitdaging lonkt om steeds gekkere voorwerpen haar slokdarm in te brengen. En van gek gaat het over naar gevaarlijk. Een prikker, een batterij, voorwerpen die haarzelf en haar zwangerschap danig in gevaar kunnen brengen. Na een eerste ziekenhuisopname neemt de familie radicale maatregelen om de zwangerschap te bewaken en Hunter tegen zichzelf te beschermen. Dat is - eh..- even slikken. Bij de psychiater komen we vervolgens veel meer over Hunter's beweegredenen te weten. 

Schitterende hoofdrol van Haley Bennett, die precies de juiste indringende én verwonderde blik heeft voor dit bijzondere personage. 

Met : Haley Bennett , Austin StowellElizabeth Marvel, David Rasche

FIN - song : Alana Yorke- Anthem

Geen opmerkingen:

Moonage Daydream - Brett Morgen

Moonage Daydream op IMDb (8,2) Moonage Daydream op Moviemeter (3,69) De niet-Bowie-liefhebber zal zijn bedenkingen hebben maar als je ook ma...