zaterdag, december 25, 2021

U Turn - Oliver Stone


 U Turn op IMDb (6,7)

U Turn op Moviemeter (3,35)

Grote-gebaren-thriller van Oliver Stone, zoals we van hem kunnen verwachten. 

Kruimelcrimineel Bobby wordt op de hielen gezeten door zijn schuldeisers. Twee afgeknipte vingers kostte het gedrag van de belagers hem al, nu moet hij binnen korte tijd 13.000 dollar weten op te hoesten , wil hij niet nog meer lichaamsdelen kwijtraken. Hard rijden dus.

Wanneer zijn auto het in de buurt van een woestijnstadje begeeft, lijkt zijn pech compleet. Geen geld voor de reparatie, hij is beland in een plek waar niets gebeurt. Of nee: lijkt te gebeuren, want al snel ontmoet Bobby een aantal wonderlijke schepsels die elk misschien een deel van zijn pijn en zijn schuld zouden kunnen verlichten. 

Belangrijkste spil daarin is de knappe Grace, een jonge vrouw die hij in de winkelstraat ontmoet. Ze troont hem mee naar huis om de boodschappen te laten sjouwen en gezien haar gedrag verwacht Bobby enige amoureuze verwikkelingen. Daar wordt al snel een stokje voor gestoken als haar onbehouwen man Jake thuiskomt. Deze draait na de onverkwikkelijke ontmoeting al snel 180 graden om en vraagt Bobby of hij geld wil verdienen voor zijn auto-reparatie. Hij moet daarvoor wel de jonge Grace om het leven brengen en er is weliswaar veel mis met Bobby, maar een moordenaar is ie niet. 
Terwijl hij toenadering zoekt tot Grace en merkt dat hij de gruweldaad niet over zijn hart kan krijgen, geeft zij het hele verhaal een twist door op haar beurt Bobby te vragen haar man om het leven te brengen. "Hij heeft geld, veel geld verstopt in huis". 
Terwijl Bobby's schuldeisers het stadje naderen, terwijl hij een aantal rare dorpelingen van zich af moet schudden en hij de sheriff continu spiedend om zich heen weet, schudt Bobby zijn kaarten: het kan alle kanten op, maar boven alles blijft staan dat hij aan geld moet komen om zelf niet aan het kortste eind te trekken. 

Met : Sean Penn, Jennifer Lopez, Nick Nolte, Billy Bob Thornton, Jon Voigt , Powers Boothe

FIN - song : Peggy Lee - It's a good day

Geen opmerkingen:

Worth (aka What is life worth) - Sara Colangelo

Worth op IMDb (6,8)   Worth op Moviemeter (3,09) Moderne geschiedenis, altijd interessant om daar een film van te mogen kijken. Deze gaat ov...